Konferens - Föreläsningar - Boende

Helén bloggar

Följ Helén på hennes äventyr i livet.

Bloggarkiv
21
Juli
21 Juli, kl 11:30 / Kategori: Helén tar ton
I natt har vi sovit utomhus. Helt underbart är det och bara 2 mygg hörde vi. Lungorna är fulla med syre och vilan var väldigt god. Framåt morgontimmarna svalnade det av lite men det var skönt under täcket.
Att somna till månen och stjärnorna och vakna till fåglarnas morgonljud är fantastiskt. Vilken gåva och privilegie vi har att bo så här och njuta direkt av naturen både natt och dag.
du får gärna komma hit och prova och vill du inte sova ute kan du hyra in dig i vårt gårdshus där vi har haft många olika gäster från hela världen gnom åren. Ikväll kommer det tyska gäster hit i några dagar.
Ha en bra lördag.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
14
Juli
14 Juli, kl 14:28 / Kategori: Helén tar ton

Och vad händer här då på gården. Morgan är ute och plockar svarta vinbär just nu.. Det blir både sylt och kakor av detta. Bigarråerna är bara kvar längst upp och nu ramlar de snart av. De är riktigt mörkröda. De har många haft glädje av i sommar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På onsdag 18 juli från 15.00 är det kafferep eller Afternoon tea om man vill vara internationell. 

Det blir som förr 7 sorters kakaor, scones och snittar. Vi bjuder in från Singel i Sverige så det är för de som lever själv.

 

 

 

 

Det finns många som lever  ensamboende i Sverige och ensamheten ökar. Mycket av detta är grunden till den psykiska ohälsan. Hur har det kunnat bli så här? Är vi bekväma eller eller har vi blivit mer individualistiska? Vi funderar mycket på detta denna tid.  Det känns som om människor upplever stor tomhet inom sig. 

Vi vill göra så människor har roligt tillsammans och att det händer något i livet att man får nya vänner och kanske hittar kärleken. Känna att någon bryr sig.

Välkommen hit!

Helén och Morgan

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
26
Maj
26 Maj, kl 11:11 / Kategori: Helén tar ton

Det är den finaste helgen på hela året tycker jag. Den är så kravlös och ofta fint väder. Naturen är som vackrast och göken gal i högan dal. Här på Gårdakrik har vi fullt hus med Morgans barn och barnbarn. Vi blir 13 till bords ikväll. Längtar förstås efter mina barn och barnbarn men den minste Oscar är bara 9 dagar så det är nog lugnast i hemmet och lilla Elina är 9 månader och har lärt sig krypa så de har nog att hålla reda på. Igår blev jag farmor en gång till men på ett annat vis. Min svärdotters dottter Nathalie frågade om jag kunde vara hennes farmor eftersom hon inte hade någon. Tänker ofta på hur det var förr när familjerna hade 10 barn. Matlagning och tvätt hela tiden måste det ha varit men många gånger bodde ju far och morföräldrar på gårdarna med hjälpnde händer. När jag var liten fast mormor hos oss och bodde på gården. Min stora trygghet och man vande sig vi äldre människor. Nu är man äldre själv.
I onsdags fixade jag all mat. Tur man har haft restaurang för det satt kvar i händer och huvud så det blir skönare när all mat är klar. Sedan får man hjälpas åt. 
Är du singel och vill träffa nya människor och vill att något skll hända så gå in på www.singelisverige.se Kolla under Events på eventkalendern. Där händer en hel del eller varför inte skicka ett meddelande till någon intressant person..
Nu skall jag ut och njuta i solen.
Ha det gott och njut.
Helén

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
14
Maj
14 Maj, kl 11:41 / Kategori: Helén tar ton
 
 
Jag hör ett skönt milt välbehövligt majregn. Vatten och liv hör verkligen ihop och man har fått sig en tankeställare nu när grundvattnet är lågt i vissa delar av Sverige. Vi längtar förstås efter värme så att man slipper ytterkläder poch får se ännu mera spira upp ur marken. VI har ett trädgårdsland där vi bor och det har tittat upp små små gröna skott. Käleken brukar också blomstra så här på våren och jag hoppas att den får göra det för dig med. Öppna sinnet , ha tillit till själva livet så kan fantastiska saker hända.

Önskar dig en lugn skön söndag.
Helén
Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
3
Maj
3 Maj, kl 21:47 / Kategori: Helén tar ton

 

 

 

 

 

 

Naturen har gått till ro och mörkret har kommit till Gårdakrik. Här är tyst och lugnt och rofyllt. Såg precis ett tv inslag om ett hotell i Italien som heter Eremito. Ett gammalt kloster som var omgjort till ett ensamresande hotell. Endast enkelrum. Man bad morognbön, åt middag under tystnad och det var helt avdigitaliserat. Det låg i en dal med naturen omkring som bäddade in stenklostret. Det var tystnad överallt och mycket mat från den egna gården.
Ibland kan jag känna att vi har det så. Stressfritt, naturen omkring, skog  och Grimmaredsdalen och våra vackra vattenytor. Här kan man välja att vara tyst om man vill och ändå vara bland människor. Njuter varje dag att bo så här. Speciellt nu när fåglarna häckar, grodorna strax sjunger och allt det gröan som slår ut. Nu skall poatisen sättas och grönsakerna sås. Man väljer ju också själv när man vill vara uppkopplad. Det är ju som sagt ett val man gör precis som med allt annat här i livet. 

Nu skall jag gå till sängs. Önskar dig en skön djup sömn. Precis som mitt lilla barnbarn. Sov gott.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
8
April
8 April, kl 19:5 / Kategori: Helén tar ton

Rubriken är viktig just nu efter det som hänt i fredag. Många tårar har fällts och man känner sig nedslagen nu. Låt inte rädslan kväva ditt liv. Stå över den med kärlek till de vi möter, vänner som din ev. blivande partner. Vi är bara människor men låt dig inte skrämmas. Många bär på ryggsäckar av upplevelser som tynger. Töm ryggsäcken och fyll den med samtal, glädje, gemenskap och kärlek.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
4
Nov
4 November, kl 17:48 / Kategori: Helén tar ton

Allhelgonahelgen är en helg där vi både övar på kombinationen glädje och sorg. Nu tänder vi ljus för de som vi minns och kanske fortfarande sörjer och träffar de som finns hos oss i livet. För detta är just livet. Det är en tid då man reflekterar över det som varit och detta kan vi göra något fint av. Tillsammans! Så umgås med nära och kära och bjud in även de du inte känner. Det berikar livet. Var inte rädd att något skall gå fel. Det gör det inte om du gör allt med hjärtat på rätta stället och är den du är. Så tänker jag jämt och det har gått bra. Man behöver inte tro att man skall leva upp till något som inte finns. Som sagt det är själva livet att träff människor inte allt man äger eller vill köpa. Mycket behövs inte alls. Min man har lärt mig detta. När vi träffades sa han jämt. Behövs det? Det har jag funderat på mång gånger och låtit bli.

Ha en tänkande skön helg med närhet, värme och glädje för oss som finns kvar här i livet Man vet inte hur länge så njut.

Många värmande kramar skickar jag här.

Helén
 

 

 

 

.

 

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
3
Nov
3 November, kl 16:53 / Kategori: Helén tar ton

 

                                                   

Ibland när jag stannar upp och tittar på sekundvisaren på en klocka  så börjar jag reflekterera över tiden. Tid har vi fått gratis i våra liv så varför har vi så bråttom egentligen. Ska jag säga som jämt är på gång tänker nog några.
Vi vet ju inte hur mycket tid vi får och vi hinner med allt vi tänker ändå. Kan det vara därför vi har en sådan stor stressfaktor i samhället för att vi inte tänker och stannar upp vad vi håller på med. Jag börjar tänka om men vill ha spännande saker att jobba med och det jag verkligen vill längst in. Det gäller att tänka till och känna efter ordentligt. Det är inte vad andra vill utan vad jag vill. 

Tick tack tick tack.......

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
1
Nov
1 November, kl 9:39 / Kategori: Helén tar ton

Funderar ibland över människors reaktioner. Jag konstaterar att de är olika. Vi har ju olika upplevelser och grundvärderingar så det är ju inte så konstigt egentligen. Vad är rätt och fel ? Kan någon säga det så länge det inte är brottsligt och skadar andra. Det gäller att träna på att respektera och acceptera våra olikheter. Det är bäst så tror jag. Detta var lite funderingar denna tisdag förmiddag.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
25
Okt
25 Oktober, kl 18:51 / Kategori: Helén tar ton

Det var länge sedan jag bloggade men så är det ibland. Det kommer mycket emellan hela tiden. Men hösten är här och nu och fantastisk med sina färger. För mig är hösten en lite tung period och det känns som om allt stannar av. Så är det naturligtvis inte men inuti själen känns det så. Jag blir lätt rastlös och avundas de som talar att de njuter av att tända levande ljus och släppa kraven som finns på sommaren. 
Vi är olika och tur är väl det. Kanske är det en flykt från något att alltid hålla igång men det är en väl inbiten känsla. Man får väl börja träna på att skapa lugn.


Något har ändå hänt i själen sedan jag blev mormor den 13 augusti. Livet har fått en ny dimension och jag känner en ständig längtan efter lilla Elina. Det är med en förundran jag tänker på  hur vi  blir till som människor, växer  upp och sedan försvinner igen.
Den stora upplevelsen är också att se sin dotter ha så mycket kärlek inom sig och ge den till barnet, mannen och även till mig. Jag blir rörd varje gång jag tänker på det. Det förändrar livet väldigt snabbt och man ser vad som är viktigt. Att bry sig om de som finns här och nu. Både de närmaste och de människor man möter.

 

Alla behöver vi ett leende, en hjälpande hand och kärlek.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med önskan om att du får just detta och en skön höst.
Skrivet av Helén denna mörka tisdag kväll.

Dela  
Dela på FacebookDela på Twitter
Copyright © Gårdakrik | Sajtkarta